Fiatalok és családok program

A Fiatalok és Családok programunk keretén belül elsődleges célunk idén, hogy egy családbarát program helyszínt hozzunk létre. Dombfalva így több generáció számára is együttes kikapcsolódási, tanulási és kapcsolatépítési teret biztosít majd.

Az idei fejlesztések alappillérei:
- a nyárikonyha-közösségi tér kialakítása,
- napkollektoros nyári zuhanyzók és komposzt toalettek építése,
- kisgyermekes családok számára homokozó, erdei tanösvény kialakítása és akadálypálya létesítése a nagyobb gyerekeknek,
- egyszerű sátorhelyek kialakítása a több napos programokhoz.

Az év első felében a nálunk szokásos családias hangulatban, “kalákák” keretein belül fogjuk létrehozni a fenti pályázati elemeket, ezzel is erősítve a hely közösségi tér jellegét. Itt találkozhattok majd új barátokkal, megismerhettek számotokra releváns építési technikákat, munka közben beszélgetéseket indítunk számos fenntarthatósági témában. Dombfalva így több generáció számára is együttes kikapcsolódási, tanulási és kapcsolatépítési teret biztosít majd.
A kivitelezési fázis után a nyár közepétől kora őszig (amíg az időjárás engedi) több érdekes programot is szervezünk. Ezeket a programokat probáljuk a Ti igényeitekre szabni, ehhez kérjük a segítségeteket is. A tavaszi időszak folyamán a közösségi oldalunkon közvéleménykutatást folytatunk, mely programokban vennétek részt legszívesebben. A nyáron az általatok legnépszerűbbnek vélt eseményeket valósítjuk majd meg.

Szeretettel várjuk azokat a fiatalokat és családokat, akik érdeklődnek a fenntarthatóság iránt, már nyitottan állnak a fenntartható életmódhoz. Meghatározó náluk az ökotudatos beállítottság, szeretnének egészségesen élni s keresik a lehetőségét ezek gyakorlati megélésére. Fontosnak gondoljuk az idősebb generáció bevonását is, így próbálunk majd olyan programokat szervezni ahol lehetőség lesz rá, hogy átadják tudásukat a fiatalabbak számára. Ezek lehetnek kézműves mesterségbeli, vagy éppen háztartásvezetésbeli hagyományos technikák.

Ezt a programunkat az Európai Szolidaritási Testület támogatja