Parkosítás

Célunk egy tájba illő, fenntartható megoldásokkal kialakított változatos programhelyszín létrehozása, mely alkalmas különböző természethez kapcsolódó, közösségi és kulturális rendezvények lebonyolítására és befogadására. Dombfalva igazi különlegességét a domboldalba illesztett földházakban kialakított szálláshelyek és az ezzel szerves egységet alkotó ligetes terület adta lehetőségek fogják megadni, amelynek kialakítása a következő években vár ránk. Víziónkban szorosan összekapcsolódik egymással az ökoépítészet, az ifjúsági nevelés, a közösségi szemléletformálás és a művészeti tevékenység. 

Faültetési Terv: Dombfalva fejlesztésének fontos lépése a fás-ligetes jelleg kialakítása, ami a táj ökológiai rehabilitációját is szolgálja. A 2020 novemberében elkészült területrendezési koncepciótervünknek megfelelően igyekszünk a jelenleg jellemzően kevéssé diverz, fátlan (korábban szántó) területet több ütemben fajokban gazdag, természetközeli élőhellyé alakítani az emberi jelenléthez kötődő funkciókkal összhangban. 

Az első ütemben tervezett munkálatok:

  • Részletes vízgazdálkodási és faültetési kiviteli terv elkészítése permakultúrás és tájépítész szakemberek bevonásával.
  • A területen átfolyó víz megtartása érdekében övárok rendszerek és vízgyűjtő medrek kialakítása gépi földmunkák elvégzésével.
  • A meglévő vadhálós kerítés kibővítése (a Gödöllői-dombságban jellemző magas létszámú nagyvad állomány jelenléte miatt, a vadkár megelőzése)
  • A park fáinak elültetése

A faültetést a 10 millió Fa csoport helyi, elkötelezett önkénteseivel 2020 őszén kis léptékben elkezdtük. A teljes fásítás anyagi hátterét átfogó közösségi finanszírozással tervezzük biztosítani ennek egyik fontos eleme az adó 1%-okból befolyó összeg. Idén ebben a gyűjtésben és a parkosítás kivitelezésében is kiemelt partnerünk a 10 millió Fa csoport. 
A támogatásokat, adományokat és adó 1%-ot a Dombfalva szervezeti hátterét biztosító, 2004 óta működő Játszoda Egyesület fogadja.

Közhasznú minősítésünk által a céges támogatások a könyvelésben az adóalapot csökkentő költségként elszámolhatóak és céges támogatóink részére tevékenységükhöz illeszkedően rendezvényeinken és média felületeinken megjelenést biztosítunk. 

Köszönünk szépen minden támogatást és megosztást is!