Orosz Márton

Dombfalva közösségi hasznosításának kezdeményezője vagyok. Nagyon érdekel a természetes életmód, ugyanakkor fogékony vagyok a legújabb technológiákra is. Keresem az egyensúlyt ezek között.
Alapítója és vezetője vagyok a Játszoda Egyesületnek, amellyel régebben fejlesztőpedagógiai szakmai foglalkozásokat tartottunk és családi napköziket üzemeltettünk. Az elmúlt nagyjából 10 évben már jórészt a Dombfalva projekt tölti ki az életemet ahogy az Egyesület működését is ez határozza meg. A gyerekekkel való foglalkozás mellett egyre fontosabbnak gondolom a fiatal felnőttek szemléletformálását amivel talán a leghatékonyabban lehet a következő generációkra személetformáló hatást gyakorolni. Az egyesületünk 2004-es alapítása óta a civil szektorban eltöltött évek alatt nagyon sok tapasztalatot szereztem a projekt alapú, ámde hosszútávú tervezésben, megvalósításban. Mostanra már magabiztosan tudok eligazodni a hazai non-profit szektor jogi és gazdasági működésében. Úgy gondolom elkötelezett civli aktivista vagyok, bár nem szoktam így azonosítani magamat.
Életemet mindemellett kitölti a zenélés. Több, mint 25 éve dobolok aktívan, változatos stílusú és összeállítású zenekarokban. Ennek köszönhetően belelátok a művészeti tevékenységek sokoldalú valóságába is.
Évek óta tanulmányozom a fenntartható és alternatív építési technológiák gyakorlati megvalósításának lehetőségeit. A földház, szalmaház, statika, termodinamika, hőtömeg és sok egyéb hasonló kifejezések labirintusán keresztül jutva sok hasznos tudást halmoztam fel melyet előszeretettel adok át a hozzánk érkező érdeklődőknek.
Szeretek egészséges ételeket enni, melyek előállítása, szállítása nem jelent nagy környezeti terhelést. Szeretek nyugodt ámde változatos környezetben élni. Szeretem tudni hogyan működnek a dolgok. Szeretek zenélni, szeretem a művészeteket. Szeretek alkotni.